De website van Riskworld, gerealiseerd door Vorm & Functie

Een website om bezoekers

te boeien en te verbinden

Riskworld

Riskworld is een interactief platform van en voor riskprofessionals. Hier wordt het laatste nieuws gedeeld en is er de mogelijkheid voor leden om in contact te komen met elkaar. Riskworld maakt alles gratis beschikbaar. Sommige artikelen of downloads zijn alleen beschikbaar voor leden, maar inschrijven is ook gratis. Daarnaast biedt een inschrijving vele voordelen, zoals in contact komen met andere riskprofessionals.

Website Riskworld

Livegang: December 2014

Uitgevoerde werkzaamheden:

  • Online strategie
  • Huisstijl
  • Website ontwikkeling
  • Zoekmachine optimalisatie

Bezoek de website

 

Online strategie

Riskworld is een nieuwe onderneming en Vorm & Functie heeft de website vanaf een blanco pagina opgebouwd. De website is bedoeld voor professionals uit het risico management en heeft als doel het verbinden van deze riskprofessionals. De website moet een platform vormen, waar riskprofessionals het laatste nieuws oppikken, met elkaar in contact kunnen komen en in discussie kunnen treden over risico gerelateerde onderwerpen. Gedurende de bouw van de website heeft Vorm & Functie actief meegedacht over het concept en de mogelijkheden om het doel van de website te kunnen realiseren.

De functionaliteiten

Riskworld moet een interactief platform zijn, waardoor er vele uitgebreide functionaliteiten aan de website zijn toegevoegd. Zo is er een agenda, zijn er verschillende contactformulieren opgenomen, is het delen van artikelen op social media eenvoudig gemaakt en nog veel meer. Twee van de belangrijkste functionaliteiten:

Artikelen
Content is het belangrijkste onderdeel van de website. Het is voor Riskworld makkelijk gemaakt om nieuwe artikelen te plaatsen met afbeeldingen, in meedere categorieën wanneer wenselijk en met meerdere extra velden, zoals een subtitel of artikelbron. Zo worden alle artikelen in hetzelfde format geplaatst en blijft de website overzichtelijk. De verschillende categorieën hebben ook verschillende weergave van artikelen. Voor het plaatsen van de artikelen maakt dit niet uit, het kiezen van een categorie zorgt er automatisch voor dat het artikel in het juiste format wordt geplaatst.

Profiel
Bezoekers kunnen zich aanmelden en een profiel aanmaken. In het profiel kunnen zij informatie kwijt over zichzelf, zoals een foto, functiebeschrijving, werkgever, maar ook social media profielen. Delen van het profiel zijn slechts zichtbaar voor de gebruiker zelf, maar een groot deel ook voor andere leden. In het profiel wordt ook weergegeven hoeveel reactie's iemand al heeft geplaatst op de website en hoe deze reacties zijn beoordeeld door andere bezoekers. Zo kunnen leden zich vergelijken met andere leden.

De vorm

Vorm & Functie heeft zowel de huisstijl als de website ontworpen voor Riskworld. 

Huisstijl

In het logo is een zwarte zwaan opgenomen. De zwarte zwaan is een bekend begrip in risico management en houdt een niet in te schatten risico in met immense gevolgen (denk aan 9-11). De ontwikkeling van de zwaan heeft varianten gekost, om uiteindelijk tot een ideale weergave te komen. Naast deze zwarte zwaan zit er een licht gebolde lijn in het logo, welke symbool staat voor de wereld.

Website
Het ontwerp van de website is responsive. Dat betekent dat de website op zowel computers, tablets en mobieltjes goed te bekijken is. Hierdoor kunnen alle bezoekers op elke locatie optimaal gebruik maken van de website. Omdat de content leidend is voor de website is de website hier omheen gebouwd. Omdat de website vele segmenten bevat, is er gekozen om met meerdere kleuren te werken in een flat design. Flat design houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van schaduw en andere elementen om diepte te creëren, maar in plaats daarvan wordt gewerkt moet overzichtelijke duidelijk en gekleurde blokken.

Zoekmachine optimalisatie

Het grootste gedeelte van de bezoeken op Riskworld moet voortkomen uit organisch (gratis) zoekverkeer. Om dit mogelijk te maken, is de website daarop geoptimaliseerd. Alle artikelen maken consequent gebruik van de juiste zoekmachine-optimalisatie-elementen op de juiste plekken. Daarnaast is er alles aan gedaan om de website zo snel mogelijk te maken, wat een belangrijke wegingsfactor is voor o.a. Google.

Het resultaat

Het resultaat van de website van Riskworld

Na de livegang is de website in 5 maanden gegroeid naar ruim 1000 bezoeken per maand. Hiervan zijn ongeveer 325 bezoekers binnengekomen als organisch zoekverkeer, wat betekent dat de site goed vindbaar is op relevante zoektermen. Het ledenbestand moet nog groeien, maar er hebben zich inmiddels 200 risicoprofessionals aangemeld voor de website.

Robert van Asch

Robert van Asch

Initiatiefnemer Riskworld

Wat een geweldige website is dit geworden! En we gaan natuurlijk door met de ontwikkeling. Vorm & Functie is echt samen met ons bezig geweest een optimaal resultaat neer te zetten. Lees meer...

 

Wilt u meer informatie? Bel dan met 085 401 94 62

Ons werk voor Riskworld - Vorm & Functie