Wat wij doen - Vorm & Functie

Zoekmachine Optimalisatie

Uw website online zetten is pas het begin. Want u wilt toch dat uw website gevonden wordt? En ook nog door de juiste doelgroep, zodat u bijvoorbeeld uw dienst of product kunt verkopen. Het is daarom belangrijk om uw website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit wordt Search Engine Optimization genoemd, oftewel SEO.

Zoeken met Google

De zoekmachine van Google is in Nederland met overmacht de grootste speler in de markt. Met een marktaandeel van zo'n 96% en het dan ook belangrijk om de meeste aandacht hier neer te leggen. Google werkt met een zeer ingewikkeld algoritme om te volgorde van websites in de zoekresultaten te bepalen. En het plaatsen van een berg zoekwoorden op uw website is tegenwoordig niet meer voldoende. Om uw website zo hoog mogelijk te krijgen in de zoekresultaten van Google op zoekwoorden die belangrijk zijn voor u, moet uw website zo relevant mogelijk zijn voor een bezoeker en voldoen aan de SEO-eisen van Google. Relevantie is een allesomvattende term en bevat vele variabelen. 

Relevantie van uw website

Het belangrijkste op een webpagina is de content. Google kijkt naar wat er precies staat en in welke mate dit aansluit op de zoekterm van de eventuele bezoeker. Daarom moeten relevante termen en synoniemen voorkomen op de pagina. Maar ook weer niet teveel, omdat Google anders vindt dat er overdreven wordt. Naast de content worden er nog vele andere variabelen meegenomen om te bepalen om een pagina interessant is voor een bezoeker. Denk daarbij aan laadtijden, webitestructuur, actualiteit van de website of interesse vanuit social media.

Technisch en contentwise moet er goed rekening worden gehouden met zoekmachines om zoveel mogelijk organisch (gratis) zoekverkeer op uw website te ontvangen. Wilt u met ons kijken naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons, zodat we een afspraak kunnen maken.

 

Robert van Asch

Robert van Asch

Initiatiefnemer Riskworld

Wat een geweldige website is dit geworden! En we gaan natuurlijk door met de ontwikkeling. Vorm & Functie is echt samen met ons bezig geweest een optimaal resultaat neer te zetten. Lees meer...

 

Wilt u meer informatie? Bel dan met 085 401 94 62

Google Page Speed Insights

Snelheid van uw website

De snelheid van uw website is belangrijk voor Google bij het bepalen van de positie van uw website in de zoekresultaten. Als voorbeeld hebben wij onze website geoptimalieerd, zodat deze de maximale score ontvangt van Google.

> Bekijk de score van onze website.

 
Vindbaar zijn voor uw klanten - Vorm & Functie